Over Natte

Verfhandel en Schildersbedrijf H.J. Natte heeft al meer dan een halve eeuw ervaring met schilderwerken en op het gebied van verfproducten.

In 1959 starte Henk Natte Senior† zijn schildersbedrijf in het centrum van Gouda. Henk ging in die tijd op zijn bakfiets de stad rond om zijn diensten aan te bieden. Hij stond bekend om zijn snelle en vakkundige werk en werd daarom ‘Snelle Henkie’ genoemd. Als snel werd er in zijn bedrijfsruimte aan de Kleiwegstraat een klein winkeltje ingericht. Hier konden zijn klanten verf, kwasten en andere producten kopen.

Toen Henk Junior, tegen vader zei: “ik kom bij jou in de zaak”. Zei zijn vader: “begin eerst maar voor jezelf”. Zo gezegd zo gedaan. Schildersbedrijf H.J. Natte junior was  in 1986 een feit.

Na jarenlang zelfstandig zijn Schildersbedrijf gerund te hebben, kon Henk Junior in 2003 de verfhandel aan de Kleiwegstraat overnemen. Sinds die tijd runt Henk junior feitelijk 2 bedrijven. Zijn vader† heeft hem nog enige jaren ondersteunt in de winkel. Ook zijn zus nam geregeld de honeurs waar.

Vanaf 2005 is Gerda Boer-Natte meer gaan werken in de verfhandel, tegenwoordig is zij op alle dagen dat Henk aan het schilderen is aanwezig in de verfhandel. Zij runt de zaak dan met hetzelfde enthousiasme als vader en zoon Natte.